Macar Haberler – Török Hírek

Macar haberler Türk dilinde – Török hírek magyarul

Annyira meggyengül a török líra, hogy Erdogan kirúgta a jegybankelnököt

A most távozó szakembert 2019 júliusában nevezték ki a török jegybank élére, miután elődje ellenállt annak a kormányzati törekvésnek, hogy az alapkamat leszállításával próbálják fellendíteni a gazdasági növekedést.

Szombaton jelentették be, hogy Recep Tayyip Erdoğan török elnök menesztette a török jegybank kormányzóját, Murat Uysalt. Uysal menesztése egy elnöki rendelet révén történt meg, egyelőre semmiféle indoklást nem fűztek hozzá.A török líra idén már 30 százalékot vesztett értékéből, a török gazdaság pedig egyre komolyabb válságban van. Mint a Guardian írja, a líra pénteken 8,544-es dollárárfolyamon zárt pénteken, de előtte járt az abszolút mélypontot jelentő 8,58-as árfolyamon aznap. Mindez ráadásul egy olyan napon történt, amikor a dollár amúgy gyengélkedett a nemzetközi piacokon a választási bizonytalanságok miatt.

Szombaton jelentették be, hogy Recep Tayyip Erdogan török elnök menesztette a török jegybank kormányzóját, Murat Uysalt. Uysal menesztése egy elnöki rendelet révén történt meg, egyelőre semmiféle indoklást nem fűztek hozzá – írja a Guardianra hivatkozva a 444.

A cikk folytatása – hvg.hu

Hozzászólás

Information

This entry was posted on november 8, 2020 by in Törökországi hírek and tagged , , , .

Navigáció

Naptár

2020. november
h K s c p s v
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Statisztika * Istatistik

  • 537 935 látogató * ziyaretçi

Impresszum

A trhunews.wordpress.com weboldal a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási és Etikai Kódexét magára nézve kötelezőnek ismeri el. Az oldal WordPress alapon működik. Az oldal tartalmával, esetleges hibás működésével kapcsolatos észrevételeit, panaszait kérjük, hogy a trhunews1@gmail.com címre küldje. Köszönjük, hogy olvasóink között üdvözölhetjük! Kérjük, hogy a cookie-kra vonatkozó figyelmeztetésünket olvassa el, és ha egyetért vele, szívesen látjuk, böngésszen nálunk, kérdezzen tőlünk. Hoşgeldiniz!