Macar Haberler – Török Hírek

Macar haberler Türk dilinde – Török hírek magyarul

Nem adja fel Törökország

yunanistan_da_multeci_panigi_sinira_asker_yigiyor_h28587_766f8Az ankarai kormány közel kétezer migránst buszoztatott Izmir városába

A koronavírus-válság sem tartja vissza a török vezetést attól, hogy megpróbáljon nyomást gyakorolni az Európai Unióra. A görög migrációügyi miniszter szerint Ankara március eleje óta migránsokat sem fogad vissza, hiába kötelezi erre az unióval 2016-ban kötött megállapodás.

Útvonalat változtatva újabb migránsokat küld Törökország a görög határra a Die Welt értesülése szerint. A német lapnak nyilatkozott egy szíriai nő, aki azt mondta, pénteken buszokkal vitték el őket az osmaniyei táborból a több mint ezer kilométerre fekvő Izmirbe, ahol most közel két­ezren várnak arra, hogy a Földközi-tengeren Görögország felé indulhassanak a kikötővárosból.

A Die Welt szerint Törökország egy újabb menekültválságot akar előidézni, miközben egyre súlyosabb az államban a koronavírus-járvány: ezerháromszázan meghaltak, és hatvanegyezernél több a fertőzött. Ankara február végén több mint húszezer migránst vitt a görög szárazföldi határhoz azzal az ígérettel, hogy Görögország megnyitja határait. Mivel ez nem történt meg, és terjedni kezdett a térségben a koronavírus, a migránsokat március végén befogadóközpontokba vitték.
Az ankarai kormány most a görög szigetekre akar még nagyobb nyomást helyezni azzal, hogy migránsokat buszoztat Izmirbe, ahonnan könnyedén eljuthatnak Leszboszra. A sziget menekülttáboraiban jelenleg is borzalmasak a körülmények. Recep Tayyip Erdoğan török elnök célja a Die Welt szerint az, hogy még több pénzt csikarjon ki az Európai Unióból a migránsok ellátására.

A görög hatóságok a múlt héten aggodalmuknak adtak hangot, mivel az érkező migránsok között lehetnek koronavírus-fertőzöttek is. A görög kormány ezért az Euractiv hírportál szerint úgy döntött, minden érkező menedékkérőt karanténba zár. Athén felszólította az EU-t, hogy vegye komolyan a török fenyegetést.

A cikk folytatása – magyarhirlap.hu

Hozzászólás

Information

This entry was posted on április 15, 2020 by in Törökországi hírek and tagged , , , .

Navigáció

Naptár

2020. április
h K s c p s v
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Statisztika * Istatistik

  • 537 935 látogató * ziyaretçi

Impresszum

A trhunews.wordpress.com weboldal a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási és Etikai Kódexét magára nézve kötelezőnek ismeri el. Az oldal WordPress alapon működik. Az oldal tartalmával, esetleges hibás működésével kapcsolatos észrevételeit, panaszait kérjük, hogy a trhunews1@gmail.com címre küldje. Köszönjük, hogy olvasóink között üdvözölhetjük! Kérjük, hogy a cookie-kra vonatkozó figyelmeztetésünket olvassa el, és ha egyetért vele, szívesen látjuk, böngésszen nálunk, kérdezzen tőlünk. Hoşgeldiniz!