Macar Haberler – Török Hírek

Macar haberler Türk dilinde – Török hírek magyarul

A nemzetek békés együttéléséért

„A nemzetközi kapcsolatok jogának időszerű kérdései” címmel nemzetközi konferenciát rendeztek csütörtökön a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán. Dr. Szikora Veronika, a kar dékánja elmondta, fontosnak tartják, hogy a hallgatók a nemzetközi jogot ne csak szerződésekből lássák, hanem kézzelfogható, napjainkban tetten érhető eseményeken keresztül is megismerhessék.

k22A Török Köztársaság magyarországi nagykövete és a Svéd Legfelsőbb Bíróság nyugállományba vonult bírája is előadást tartott a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának tudományos napján, melyre két konferenciát is szervezett az intézmény Praetor Szakkollégiuma csütörtökön.

Dr. Szikora Veronika köszöntőjében elmondta, az ÁJK-nak fontos feladata, hogy ne csak a hazai, hanem a nemzetközi vérkeringésbe is bekerüljön. – Fontos, hogy a hallgatók a nemzetközi jogot ne csak betűkből, szerződésekből lássák, hanem kézzelfogható, napjainkban tetten érhető eseményeken keresztül is megismerhessék. A nemzetközi jog az egyik bizonyítéka és segítsége annak, hogy a nemzetek békében élhessenek egymással – mondta a dékán, majd egy fehér színű sálat is felöltött, jelképezve ezzel a konferencia lényegét.

Elismert szakemberek
okt.jpgA konferenciára a nemzetközi jog világából olyan rangos előadók érkeztek mint például Ahmet Akif Oktay, a Török Köztársaság magyarországi nagykövete és dr. h.c. Frank Orton, aki Svédország és Bosznia-Hercegovina volt kisebbségi ombudsmanja, a Svéd Legfelsőbb Bíróság nyugállományba vonult bírája.

A délelőtti előadások témája a véleménynyilvánítástól kezdve a protokollig számos területet felölelt, a délutáni szekcióüléseken pedig 50-60 előadó vett részt, akik a jogtudomány aktuális kérdéseit boncolgatták – mellyel már a jövő évi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára is készültek.

A cikk forrása – haon.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Information

This entry was posted on április 14, 2018 by in Oktatás and tagged , .

Navigáció

Naptár

2018. április
h k s c p s v
« Már   máj »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  

Statisztika * Istatistik

  • 357 443 látogató * ziyaretçi

Impresszum

A trhunews.wordpress.com weboldal a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási és Etikai Kódexét magára nézve kötelezőnek ismeri el. Az oldal WordPress alapon működik. Az oldal tartalmával, esetleges hibás működésével kapcsolatos észrevételeit, panaszait kérjük, hogy a trhunews1@gmail.com címre küldje. Köszönjük, hogy olvasóink között üdvözölhetjük! Kérjük, hogy a cookie-kra vonatkozó figyelmeztetésünket olvassa el, és ha egyetért vele, szívesen látjuk, böngésszen nálunk, kérdezzen tőlünk. Hoşgeldiniz!
%d blogger ezt kedveli: