Macar Haberler – Török Hírek

Macar haberler Türk dilinde – Török hírek magyarul

Magyar-török üzleti együttműködési lehetőségek Afrikában

bus-szilveszter-afrika-620x350.jpgBus Szilveszter helyettes államtitkár 2018. március 28-án megbeszéléseket folytatott Ankarában, a Török Köztársaság Külügyminisztériumában és Gazdasági Minisztériumában.
A tárgyalások középpontjában Törökország és Magyarország Afrika-stratégiája, a 2016. márciusában Budapesten megrendezett első “Irány Afrika” magyar-török üzleti fórum folyamatának továbbvitele, a hazai vállalatok afrikai piacra jutásának további támogatása, valamint az afrikai országokban való magyar-török gazdasági együttműködés új lehetőségeinek feltárása állt.

Bus Szilveszter és Ümit Yardim afrikai ügyekért felelős helyettes államtitkára egyetértettek abban, hogy hagyományosan szoros politikai és gazdasági kapcsolataink megfelelő alapot jelentenek a harmadik országokban történő gazdasági együttműködéshez, különös tekintettel Afrikára, ahol erős és eredményes a török jelenlét. Elhangzott, hogy Törökország 2008 óta az Afrikai Unió stratégiai partnere, az elmúlt tíz évben megháromszorozta kereskedelmi forgalmát a térség államaival, és kész megosztani tapasztalatait hazánkkal. Afrikai együttműködésünk legígéretesebb területe a mezőgazdaság, a vízgazdálkodás és az építőipar lehet.

A helyettes államtitkárt fogadta Fatih Metin török gazdasági miniszterhelyettes is, aki megerősítette: a török fél továbbra is elkötelezett az afrikai együttműködésre vonatkozó kezdeményezés továbbvitele iránt. Minisztériuma kész a második “Irány Afrika” magyar-török üzleti fórum megszervezésére 2018-ban Törökországban, azzal a céllal, hogy lehetőséget teremtsen immáron a konkrét közös afrikai projektlehetőségekről való egyeztetés megkezdésére. A török partnerrel megállapodás született arról, hogy szakértői munkacsoportot állítunk fel a jelentős potenciállal bíró afrikai kontinensen való magyar-török együttműködés eredményorientált alakítására és ezen keresztül a magyar vállalatok ottani törekvéseinek bővítésére.

Bus Szilveszter találkozott Afrikában komoly tapasztalatokkal rendelkező török nagyvállalatok vezetőivel is, akiknek – csakúgy mint kormányzati partnereinek – tájékoztatást adott a magyar gazdasági eredményekről, valamint az afrikai külpiaci törekvésekről. A cégvezetők bemutatták afrikai tevékenységüket, és kifejezték egyértelmű nyitottságukat a magyar gazdasági szereplőkkel való, ottani együttműködés iránt.

Bus Szilveszter megbeszélést folytatott továbbá Sedat Önal közel-keleti térséget felügyelő külügyi helyettes államtitkárral, akivel májusban Budapesten folytatják a véleménycserét az Európa biztonsága szempontjából igen fontos térség politikai folyamatairól és kilátásairól.

A cikk forrása – kormany.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Information

This entry was posted on március 31, 2018 by in Törökországi hírek.

Navigáció

Naptár

2018. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Statisztika * Istatistik

  • 357 446 látogató * ziyaretçi

Impresszum

A trhunews.wordpress.com weboldal a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási és Etikai Kódexét magára nézve kötelezőnek ismeri el. Az oldal WordPress alapon működik. Az oldal tartalmával, esetleges hibás működésével kapcsolatos észrevételeit, panaszait kérjük, hogy a trhunews1@gmail.com címre küldje. Köszönjük, hogy olvasóink között üdvözölhetjük! Kérjük, hogy a cookie-kra vonatkozó figyelmeztetésünket olvassa el, és ha egyetért vele, szívesen látjuk, böngésszen nálunk, kérdezzen tőlünk. Hoşgeldiniz!
%d blogger ezt kedveli: