Macar Haberler – Török Hírek

Macar haberler Türk dilinde – Török hírek magyarul

Török vegán főző workshop ( beszámoló és programajánló )

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Március első szombatján folyamatosan főztem. Először a saját főzőkurzusomat tartottam meg, majd hivatalos voltam Tóth Ági – a Nar Gourmet bloggere – vegán török főző workshopjára. Ági, a török gasztronómia megszállottja, már tavaly tartott egy vegán török hónapot, amellyel az volt a célja, hogy lebontsa a tévhitet: a török konyháról első hallásra mindenkinek a húsos, fűszeres, sokszor nehéz ételek jutnak eszébe, keveset tudunk arról, hogy Törökország gasztronómiája milyen gazdag és kreatív a zöldségek felhasználása terén – a török húsmentes hónap során Ági ezt a sokszínűséget szeretné bemutatni.

Ági idén márciusban újra meghirdette a török vegetáriánus-vegán hónapot. “Nincs is erre jobb időszak, mint a húsvét előtti böjt és a tavasz eleji tisztító kúrák időszaka, így a március ezúttal húsmentes hónap lesz, melynek során számos szuper izgalmas programra invitállak titeket!” – mondja. Ennek keretében tartotta ezt a workshopot.

Megismerkedtünk számomra is új alapanyagokkal, például a szőlőlevéllel. Mármint ismerem a szőlőlevelet, meg a töltött szőlőlevelet, de azt, hogy hogyan kell elkészíteni, nem tudtam. Citromlével van tartósítva és így kapható keleti fűszeres, török üzletekben itt Magyarországon is. Szét kell választani a leveleket, át kell mosni és utána lehet megtölteni.

Aprószemű bulgur (nem kell vízben megfőzni) befűszerezése

A gyúrás során a bulgur eléggé magába szívja az olajat is és ennek segítségével, meg a fűszerekkel “főzzük” meg a bulgurt. Erőteljesen legalább 10 percig kell gyúrni a “tésztát”!

A menüsor magáért beszél: vişneli yaprak sarma (meggyes töltött szőlőlevél) // patlıcan dolması (töltött szárított padlizsán) // çiğ köfte (sütést/főzést nem igénylő fűszeres bulgurgombócok) // fellah köftesi (főtt bulgurgombócok paradicsomos mártásban). Mindegyik egyszerűen elkészíthető, de különleges étel volt egy kis csavarral, így nem meglepő, hogy a végén a közösen elfogyasztott vacsora során fantasztikus ízek bombázták az ízlelőbimbóinkat!

A cikk folytatása és fotók – zizikalandjai.com

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on március 14, 2018 by in Ti írtátok and tagged , , , .

Navigáció

Naptár

2018. március
h k s c p s v
« feb   ápr »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Statisztika * Istatistik

  • 275 020 látogató * ziyaretçi

Impresszum

A trhunews.wordpress.com weboldal a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási és Etikai Kódexét magára nézve kötelezőnek ismeri el. Az oldal WordPress alapon működik. Az oldal tartalmával, esetleges hibás működésével kapcsolatos észrevételeit, panaszait kérjük, hogy a trhunews1@gmail.com címre küldje. Köszönjük, hogy olvasóink között üdvözölhetjük!
%d blogger ezt kedveli: