Macar Haberler – Török Hírek

Macar haberler Türk dilinde – Török hírek magyarul

Készíts te is török mezevacsorát otthon! – 3 szuperkönnyű recept

Itt a hétvége és úgy néz ki, hogy jó idő ígérkezik, így aki megteheti még kiülhet a kertbe/teraszra falatozni és élvezni az indián nyarat. Ilyenkor senkinek nincs kedve órákat eltölteni a konyhában főzőcskézéssel, ugyanakkor jól esik, ha még tudjuk élvezni egy kicsit a nyári zöldségeket!

Néhány héttel ezelőtt megrendeztem a lakáséttermemben az első rakı (ánizspálinka, a törökök legnépszerűbb alkoholos itala) estet, amire 10 fajta mezével készültem. Mindegyiket elképesztő egyszerű elkészíteni, úgyhogy megosztok most veletek néhányat! Dobjátok össze őket valamelyik délután, vegyetek mellé friss kenyeret vagy pitát, olívabogyót, sajtot és hip-hop kész a török mezevacsora, amiből akár órákig lehet kényelmesen falatozni az esti napsütésben egy jó könyv/bor/beszélgetőtárs mellett 🙂

ezmeEzme (csípős paradicsomsaláta)

Az ezme saláta az egyik legnépszerűbb salátafajta a törököknél. Szinte minden étteremben megtalálható és a rakıhoz való mezék közül sem maradhat ki soha! Természetesen ahány ház, annyi szokás, mindenki másféleképpen készíti. Van aki egész krémszerűre, van aki inkább salátajellegűre. Alábbi inkább az utóbbi kategóriába tartozik.

Hozzávalók:

1 kígyóuborka

2 paradicsom

3 zöld paprika (ha nem tudtok a török boltból beszerezni, akkor vegyetek hegyes,csípős paprikát és vágjátok ki az erét, ha nem szeretitek a túl csípős ízt)

1 vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 ek paprikapaszta (ha nem tudtok török boltból beszerezni, próbáljátok meg bármilyen, boltban kapható, lehetőleg kápiapaprikából készült krémmel helyettesíteni)

2 ek gránátalma-ecet vagy citromlé

2 ek olívaolaj

1 kk szárított menta

Hámozzuk meg az uborkát és a paradicsomokat, majd a hagymával, paprikával és fokhagymával együtt vágjuk nagyon-nagyon apróra őket. (ha inkább krémszerű állagot szeretnénk, aprítógépbe dobjuk bele a zöldségeket és daráljuk rusztikusra) Keverjük össze őket egy tálban. Egy másik tálkában keverjük össze a többi hozzávalót és öntsük rá a zöldségekre. Ha szeretjük az erőset, benne hagyhatjuk a paprika erét vagy szórhatunk bele török, morzsolt, erős pirospaprikát (pul biber) vagy chili pelyhet.

A cikk folytatása – nargourmet.blog.hu

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

Alapinformációk

This entry was posted on szeptember 10, 2017 by in Gasztronómia and tagged , , , , .

Navigáció

Naptár

2017. szeptember
h k s c p s v
« aug   okt »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Statisztika * Istatistik

  • 296 239 látogató * ziyaretçi

Impresszum

A trhunews.wordpress.com weboldal a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének Tartalomszolgáltatási és Etikai Kódexét magára nézve kötelezőnek ismeri el. Az oldal WordPress alapon működik. Az oldal tartalmával, esetleges hibás működésével kapcsolatos észrevételeit, panaszait kérjük, hogy a trhunews1@gmail.com címre küldje. Köszönjük, hogy olvasóink között üdvözölhetjük!
%d blogger ezt kedveli: